Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Bal Kabaklı Hindistan Cevizli Toplar

(0)
4 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bal kabağı, Antep fıstığı ve ceviz ile hazırlanıp Hindistan cevizine bulanan toplar.

Yaklaşık 18 - 20 adet

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bal Kabaklı Hindistan Cevizli Toplar

Malzemeler:

500 g bal kabağı
1,5 çay bardağı toz şeker
25 g tereyağı
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
2 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Portakal

Üzeri için:

1,5 çay bardağı Hindistan cevizi rendesi

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Bal kabağının hazırlanışı

Bal kabağını iri küpler şeklinde kesin. Geniş bir tencereye alın. Kabağın çeşidine göre ihtiyaç olursa yaklaşık 3-4 yemek kaşığı su ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp biraz soğutun ve mutfak robotunda püre haline getirin. Tekrar tencereye alıp üzerine toz şeker ve tereyağını ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun.

2

Tatlının hazırlanışı

Soğuyan bal kabağını derin bir kaba alın. Üzerine ceviz, Antep fıstığı ve portakal aromasını ekleyip iyice karıştırın. Üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin. Hindistan cevizi rendesini bir tabağa alın. Süre sonunda tatlıyı buzdolabından çıkarın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayarak top şekline getirin. Tabak içindeki Hindistan cevizi rendesine atıp her tarafını bulayın. Servis tabağına sıralayın. Servis edinceye kadar buzdolabında bekletin.