Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Bal Kabaklı Tartoletler

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bal kabağı püresi ve ceviz dolgulu minik sepet tartoletler.

5 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Bal Kabaklı Tartoletler

Dolgu:

500 g bal kabağı
1 su bardağı su
1,5 çay bardağı toz şeker
0,5 su bardağı iri kırılmış ceviz

Hamur:

2 - 2,5 su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
125 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta (orta boy)

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Kalıp:

8 cm çapında ve 6 cm yüksekliğinde pişirme kalıbı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Dolgunun hazırlanışı

Bal kabağını ayıklayıp iri küpler şeklinde kesin ve geniş bir tencereye alın. Toz şeker ve suyu ilave edin ve orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca arada karıştırarak 10-15 dakika pişirin. Ocaktan alıp bir çatal ile ezerek püre haline getirin. Bal kabağı püresini bir süzgece alın ve fazla suyunun süzülmesi için 15-20 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı ve ön pişirme

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Kalıpların içini margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 8 cm çapında 5 adet daire kesin ve kalıpların tabanlarına yerleştirin. Kenarlar için 6 cm yüksekliğinde ve 25 cm uzunluğunda 5 adet pişirme kağıdı kesin ve kalıpların iç kısımlarına yerleştirin.

Unu bir kaba eleyin. Toz şeker, şekerli vanilin, tereyağı ve yumurtayı ilave edip yoğurun. Hamuru 6 eşit parçaya bölün, bir parçasını streç filme sarıp bekletin. Her birini kalıpların tabanına ve kenarlarına eliniz ile bastırarak yayın. Çatal ile hamurları birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika

Tartoletleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.

3

Dolgu ve pişirme

Tartoletleri kalıplarından çıkarın. İçlerine bal kabağı püresi ve ceviz koyarak doldurun.

Ayırdığınız hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve yoğurun. Unlanmış tezgah üzerinde 2-3 mm kalınlığında açın. 1 cm genişliğinde şeritler kesin ve tartoletlerin üzerine sepet şeklinde yerleştirin. Şeritlerin üzerine yumurta sarısı sürüp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika

Fırından çıkarıp soğutun ve servis yapın.