Bal kabaklarını iri parçalara kesin. Bir tencereye alın, üzerine su ve toz şekeri ekleyin. Bal kabakları yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın, çatal ile ezerek püre haline getirin ve soğumaya bırakın.
Kalıbı margarin ve tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilin, süt ve sıvı yağı ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ilave edip mikserin düşük devrinde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından aldığınız tartı 5 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.
Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kremasını ilave edin ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Soğuyan tartı servis tabağına alın. Hazırladığınız kremayı tartın üzerine yayın. Üzerine bal kabağı püresini yayın. Üzerine cevizleri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay