Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Balık Pasta

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Balık şeklinde şirin bir pasta.

yaklaşık 10 - 15 kişilik

pratik 60 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Balık Pasta

Pandispanya:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su

Muffin:

300 g un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
225 g yumuşak margarin
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta (orta boy)
7 yemek kaşığı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2 ½ çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 ½ çay bardağı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
1 - 2 adet muz

Krema:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g margarin
1 ½ su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
½ tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
½ tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 5 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 30 - 40 dk.

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.

3

Muffinlerin hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 1-2 dakika çırpın. Üzerine yumurta, süt ve şekerli vanilini ilave edip 2 dakika daha çırpın. Un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Kağıt muffin kalıplarına eşit miktarda paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 dk.

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Süsleme ve servis

Soğuyan pandispanyayı bıçak yardımı ile ortasından ikiye kesin. Bir tanesinin düz kenarını oyarak balık kuyruğu şekli verin. Daha sonra her ikisini de enlemesine ikiye kesin. Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Çikolata parçalarını ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Pandispanyaların arasına pastacı kreması sürün, muzları dilimleyip sıralayın ve üzerlerini kapatın.

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Mavi jel renklendiriciden ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Yarım pandispanyaları aralarında boşluk bırakarak uzun dikdörtgen bir servis tabağının iki ucuna yerleştirin. Üzerlerini pasta kreması ile şekilli sıkarak kaplayın. Muffinleri iki pandispanya arasına balık gövdesi şeklinde sıralayın. Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Sarı jel renklendirici ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve muffinlerin üzerini süsleyin.

Beslenme bilgileri * Balık Pasta

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Yağ 0.02g 0.01g
Yumurta akı 0.03g 0.02g