Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
50 g kuvertürü benmari yöntemi ile eritin. Un, kakao ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve iyice karıştırın. Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile yüksek devirde 3 dakika çırpın. Süt ve tereyağını ekleyip 1 dakika çırpın. Erittiğiniz kuvertürü ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını azar azar ilave ederek düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra keki kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Vişneleri bir tencereye alın, üzerine su ve toz şekeri ilave edin. Kısık ateşte arada karıştırarak pişirin. Suyunu çektikten sonra 1 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutun.
Yarım su bardağı kremayı bir tencereye alın ve kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve 100 g kuvertürü ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın. Hazırladığınız ganajın yarısını kekin üzerine yayın. Pasta kremasını margarin ve süt ile 3-4 dakika çırpın. Yarısını ayrı bir kaba alın, soğuyan vişneleri ekleyin ve düşük devirde kısa bir süre çırpın. Servis tabağındaki kekin üzerine yayın. İkinci kat kekin iç kısmına kalan ganajı sürün ve vişneli kremanın üzerine kapatın. Kalan pasta kreması ile pastayı kaplayın.
Krema ve sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile 3-4 dakika çırpın. Kırmızı jel renklendiriciyi ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve pastanın kenarlarına gül şeklinde sıkarak kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Kalp şeklindeki pasta süsü ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta