Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ballı Kek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bal, beyaz çikolata ve ceviz ile hazırlanan bir kek tarifi.

yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ballı Kek

Hamur:

0,5 su bardağı toz şeker
0,5 su bardağı bal
4 yemek kaşığı su
80 g beyaz çikolata
1 su bardağı öğütülmüş ceviz
2 yumurta (orta boy)
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığı tarçın

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (23x28 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Şeker, bal ve suyu bir kaba alın ve kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp üzerine ufaladığınız çikolatayı ve cevizi ekleyin. Çikolata eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın.

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Ayrı bir kapta yumurtaları mikser ile 1-2 dakika çırpın. Ballı karışım, un, hamur kabartma tozu ve tarçını ekleyerek 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 Dakika

Fırından çıkartıp soğutun ve dilimleyerek servis yapın.