Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Margarin, çikolata ve suyu bir kaba alın ve benmari yöntemi ile ısıtarak malzemeler eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Esmer şeker, şekerli vanilin ve yumurtaları ayrı bir çırpma kabına alın, mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un karışımını ilave edip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız çikolatalı karışımı ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Keki fırından çıkarın ve soğutun. Kalıptan çıkartıp enlemesine ikiye kesin. Kalıbı yıkayıp kurulayın ve kekin ilk katını tekrar kalıba koyun.
2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine bitter çikolatalı sos poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5 dakika bekletin ve kalıptaki kekin üzerine yayın. 5 dakika bekletip üzerine ikinci katı koyun. 1 saat bekletip keki kalıptan çıkartın ve servis tabağına alın.
2,5 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine beyaz çikolatalı sos poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Buzdolabında 1 saat bekletin. Soğumuş sosu kekin üzerine yayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Sütlü çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve keki süsleyin. Hazır böğürtlenli sos ile süslemeyi tamamlayın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Hazırlama:300 dk.OrtaYaklaşık 10 dilim