* Canıma
100 g | margarin |
100 g | bitter çikolata |
0,5 çay bardağı | su |
1,5 su bardağı | un |
1 tatlı kaşığı | Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu |
1 yemek kaşığı | Dr. Oetker Gourmet Kakao |
1 su bardağı | esmer şeker |
1 poşet | Dr. Oetker Şekerli Vanilin |
2 | yumurta (orta boy) |
1 yemek kaşığı | sıvı yağ |
0,5 çay bardağı | süt |
2 su bardağı | süt |
1 poşet | Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Sos |
2,5 su bardağı | süt |
1 poşet | Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos |
40 g | sütlü çikolata |
1 poşet | Dr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos |
Kalp şeklinde kek kalıbı (24 cm) |
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Margarin, çikolata ve suyu bir kaba alın ve benmari yöntemi ile ısıtarak malzemeler eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Esmer şeker, şekerli vanilin ve yumurtaları ayrı bir çırpma kabına alın, mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un karışımını ilave edip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız çikolatalı karışımı ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Keki fırından çıkarın ve soğutun. Kalıptan çıkartıp enlemesine ikiye kesin. Kalıbı yıkayıp kurulayın ve kekin ilk katını tekrar kalıba koyun.
2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine bitter çikolatalı sos poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5 dakika bekletin ve kalıptaki kekin üzerine yayın. 5 dakika bekletip üzerine ikinci katı koyun. 1 saat bekletip keki kalıptan çıkartın ve servis tabağına alın.
2,5 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine beyaz çikolatalı sos poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Buzdolabında 1 saat bekletin. Soğumuş sosu kekin üzerine yayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Sütlü çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve keki süsleyin. Hazır böğürtlenli sos ile süslemeyi tamamlayın.
Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.
Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz
Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.
Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.
Evet
Hayır
Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.
Evet
Hayır