Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Fındıklı Tart

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Puding dolgulu, labne peynirli fındıklı tart.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Fındıklı Tart

Hamur:

1,5 - 2 su bardağı un
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
100 g tereyağı
1 yumurta (orta boy)

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Fındıklı Puding
2 su bardağı süt
200 g labne peyniri
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı fındık kırığı

Üzeri için:

1 su bardağı ortadan ikiye bölünmüş fındık
40 g bitter çikolata

Kalıp:

Dr. Oetker Tradition Serisi Düz Tabanlı Kelepçeli Kalıp (24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin, üzerine pudra şekeri ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Tereyağı ve yumurtayı ilave edin ve iyice yoğurun. Hamurun yarısını kalıbın tabanına bastırarak yayın. Kalan hamuru kalıbın kenarlarında 3 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturacak şekilde bastırarak yayın. Hamuru çatal yardımı ile 10-12 yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyan tartı kalıbından çıkarıp servis tabağına alın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Labne peynirini kaseye alın. Üzerine pudra şekeri, limon kabugu rendesi ve fındık kırığını ekleyip kaşık ile karıştırın.

4

Tartın hazırlanışı

Tartın üzerine hazırladığınız labneli karışımı yayın. Üzerine soğuyan pudingi döküp yayın ve buzdolabında 2 saat bekletin.

5

Üzerinin hazırlanışı ve servis

Tartın üzerine fındıkları sıralayın. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve fındıkların üzerine çizgiler şeklinde sıkın. Dilimleyerek servis yapın.