Vişne, toz şeker, nişasta ve suyu tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve arada karıştırarak 3-4 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine tereyağı parçalarını ekleyip parmak uçlarınızla fazla ezmeden karıştırarak granüller haline getirin.
Üzerine soğuk suyu ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar kısa bir süre yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında yarım saat bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Kalıbı tereyağı ile yağlayın.
Beklettiğiniz hamurun 1/4'ünü ayırıp kalan hamuru iki pişirme kağıdı arasında 0,5 cm kalınlığında açın. Kalıba alın ve eliniz ile hafifçe bastırarak kenarlarda 2 cm yükseklik olacak şekilde yayın. Üzerine öğütülmüş bademleri serpin ve vişneli karışımı yayın.
Ayırdığınız hamuru iki pişirme kağıdı arasında 2-3 mm kalınlığında açın. 1,5 cm genişliğinde şeritler kesin. Bu şeritleri vişnelerin üzerine sepet şeklinde yerleştirin ve pişirin.
Pişirme süresi: 30 - 35 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay