Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Mayalı Toplar

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Yaş maya ile hazırlanan çikolata parçalı dolgulu toplar.

12 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Mayalı Toplar

Hamur için:

20 g yaş maya
1 çay bardağı ılık süt
4 - 4,5 su bardağı un
100 g eritilmiş margarin
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 çay bardağı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Yaş mayayı bi kaseye alın ve üzerine 1 çay bardağı ılık sütü ekleyin. Kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın ve 5 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin, üzerine beklettiğiniz maya, eritilmiş margarin, süt, yumurta ve şekerli vanilini ekleyip iyice yoğrun. Üzerini kapatın ve ılık ortamda 40 dakika bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Mayalanan hamuru kısa süre yoğurun ve 12 eşit parçaya bölün. Bir parçasını alıp elinizde yuvarlak olarak açın. Ortasına 1 tatlı kaşığı çikolata parçası koyup kenarlarını birleştirerek toparlayıp top şekline getirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın, ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.