Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Muzlu Hamburger

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Hızlı maya ile hazırlanan hamburger ekmekleri arasında muz, fındık ve ganaj.. Çocuklar tatlı hamburgerleri çok seviyor...

4 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Muzlu Hamburger

Hamur:

500 g un
1 poşet Dr. Oetker Hızlı Maya
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı mahlep
125 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta (orta boy)
1 yumurta akı
1,5 çay bardağı ılık süt

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Ganaj:

1,5 çay bardağı krema
1 poşet Dr. Oetker Kuvertür

Dolgu:

2 adet muz
1 su bardağı fındık

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Unu bir kaba alın. Üzerine mayayı ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerine şekerli vanilin, toz şeker, mahlep, tereyağı, yumurta, yumurta akı ve ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün, her bir parçayı elinizde yuvarlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 15 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Ganajın hazırlanışı

Kremayı bir tencereye alın ve orta ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, bekletmeden kuvertürü ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Soğumaya bırakın.

4

Dolgu ve servis

Fındıkları bıçak yardımı ile ikiye bölün ve muzları dilimleyin. Soğuyan ekmekleri enlemesine ikiye kesin. Aralarına muz dilimlerini sıralayın. Üzerlerine ganajı yayın ve fındıkları sıralayın. Bekletmeden servis yapın.