Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Yaban Mersinli Kurabiye

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kurutulmuş yaban mersinli, çikolata parçalı kurabiye. Hamuruna çok az malzeme ekleniyor ve hazırlama süresi çok kısa.

Yaklaşık 30 - 32 adet

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Yaban Mersinli Kurabiye

Hamur:

0,5 su bardağı yoğurt
150 g yumuşak margarin
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta (orta boy)
3,5 - 4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,75 çay bardağı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
1 çay bardağı kurutulmuş yaban mersini (blueberry)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yoğurt, margarin, şekerli vanilin, toz şeker ve yumurtayı derin bir kaba alın ve çatal yardımı ile yaklaşık 1 dakika karıştırın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek karışıma ilave edin ve iyice yoğurun. Çikolata parçaları ve yaban mersinini ilave edip kısa bir süre daha yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp soğutun ve servis yapın.