Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çilek Pasta

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çilek dolgulu sürpriz pasta.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çilek Pasta

Pandispanya:

1 paket Dr. Oetker Wolke Limonlu
3 yumurta (orta boy)
1 su bardağı krema

Dolgu:

500 g ayıklanmış çilek

Krema:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
0,5 su bardağı püre haline getirilmiş çilek
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
1 - 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Kalıp:

Dr. Oetker Varino Serisi Ayarlanabilir kalp pişirme çerçevesi (12-26 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdını serin. Kalp kalıbı 20 cm boyutuna ayarlayın, kenarlarını margarin ile yağlayın ve pişirme kağıdının üzerine koyun. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un karışımını çırpma kabına boşaltıp üzerine yumurta ve kremayı ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hamurun yarısını kalıba dökün ve pişirin. Kalan hamurun üzerini kapatıp bekletin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 30 dakika

Fırından çıkardığınız keki 5 dakika bekletin. Kalıbı kenarından spatula yardımı ile ayırarak çıkarın ve keki soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. Kalıbı tekrar 20 cm boyutuna ayarlayın, kalan hamuru karıştırıp içine alın ve aynı şekilde pişirin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Soğuyan keklerin her ikisini de enlemesine ikiye keserek 4 kat kek elde edin. Kalp kalıbı 14 cm boyutuna ayarlayın ve bu kalıp ile keklerin 2 adedini ortadan kalp şeklinde keserek çıkarın. Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Düz uçlu krema sıkma torbasına 4 yemek kaşığı pasta kreması alın. Servis tabağına düz kek koyun, kenarına 2 cm genişliğinde çerçeve şeklinde krema sıkın. Üzerine ortası boş kek koyun, aynı şekilde krema sıkın ve ikinci boş keki koyun. Kalp şeklindeki boşluğu çilek ile doldurun. Kenara krema sıkın ve son kat keki koyun.

4

Kaplama ve süsleme

Derin bir kaseye 2 yemek kaşığı pasta kreması alın, 20-25 damla yeşil jel renklendirici ilave edin ve karıştırın. Krema sıkma torbasına yaprak şeklinde uç takın ve yeşil renkli kremayı doldurun. Kalan pasta kremasının içine çilek püresi ve kırmızı jel renklendiriciyi ilave edin. Mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın ve pastayı kaplayın. Baş kısmına yeşil renkteki kremayı yaprak şeklinde sıkın. Pastanın üzerine çikolata parçalarını sıralayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.