* Çilek Pasta
1 paket | Dr. Oetker Wolke Limonlu |
3 | yumurta (orta boy) |
1 su bardağı | krema |
500 g | ayıklanmış çilek |
1 paket | Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması |
50 g | yumuşak margarin |
1,5 su bardağı | buzdolabında soğutulmuş süt |
1 tüp | Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil |
0,5 su bardağı | püre haline getirilmiş çilek |
1 tüp | Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı |
1 - 2 yemek kaşığı | Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları |
Dr. Oetker Varino Serisi Ayarlanabilir kalp pişirme çerçevesi (12-26 cm) |
Fırın tepsisine pişirme kağıdını serin. Kalp kalıbı 20 cm boyutuna ayarlayın, kenarlarını margarin ile yağlayın ve pişirme kağıdının üzerine koyun. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un karışımını çırpma kabına boşaltıp üzerine yumurta ve kremayı ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hamurun yarısını kalıba dökün ve pişirin. Kalan hamurun üzerini kapatıp bekletin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 30 dakika
Fırından çıkardığınız keki 5 dakika bekletin. Kalıbı kenarından spatula yardımı ile ayırarak çıkarın ve keki soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. Kalıbı tekrar 20 cm boyutuna ayarlayın, kalan hamuru karıştırıp içine alın ve aynı şekilde pişirin.
Soğuyan keklerin her ikisini de enlemesine ikiye keserek 4 kat kek elde edin. Kalp kalıbı 14 cm boyutuna ayarlayın ve bu kalıp ile keklerin 2 adedini ortadan kalp şeklinde keserek çıkarın. Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Düz uçlu krema sıkma torbasına 4 yemek kaşığı pasta kreması alın. Servis tabağına düz kek koyun, kenarına 2 cm genişliğinde çerçeve şeklinde krema sıkın. Üzerine ortası boş kek koyun, aynı şekilde krema sıkın ve ikinci boş keki koyun. Kalp şeklindeki boşluğu çilek ile doldurun. Kenara krema sıkın ve son kat keki koyun.
Derin bir kaseye 2 yemek kaşığı pasta kreması alın, 20-25 damla yeşil jel renklendirici ilave edin ve karıştırın. Krema sıkma torbasına yaprak şeklinde uç takın ve yeşil renkli kremayı doldurun. Kalan pasta kremasının içine çilek püresi ve kırmızı jel renklendiriciyi ilave edin. Mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın ve pastayı kaplayın. Baş kısmına yeşil renkteki kremayı yaprak şeklinde sıkın. Pastanın üzerine çikolata parçalarını sıralayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz
Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.
Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.
Evet
Hayır
Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.
Evet
Hayır