Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Elmalı Karamelli Kek

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kremalı karamelli elma ve tereyağı ile hazırlanan kek tarifi.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Elmalı Karamelli Kek

Karamelli elma için:

2 adet elma
1 çay bardağı toz şeker
50 g tereyağı
1 su bardağı krema
1 tatlı kaşığı tarçın

Hamur:

2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Üzeri için:

1 çay bardağı fındık kırığı

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Karamelli elmaların hazırlanışı

Elmaların kabuklarını soyup küçük boyutlu ince dilimler şeklinde kesin.


Toz şeker ve tereyağını bir tavaya alıp kısık ateşte arada karıştırarak eriyip karamel rengi oluncaya kadar bekletin. Üzerine kremayı ekleyip karıştırın. Elmaları ve tarçını ilave edip arada karıştırarak 6-7 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

3

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine süt, tereyağı, şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamurdan 2-3 yemek kaşığı alıp kalıba yayın. Üzerine karamelli karışımın yarısını döküp yayın. Üzerine tekrar hamurdan yayın ve kalan karamelli karışımı yayın. Üzerine kalan hamuru yayın. Fındık kırığını serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkarın ve 15 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.