Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Elmalı Tavukgöğüslü Tart

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tavukgöğsü ve karamelize edilimiş elma dilimleri ile hazırlanan tart tarifi.

Yaklaşık 6 - 8 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Elmalı Tavukgöğüslü Tart

Hamur:

1,5 su bardağı un
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
0,5 çay kaşığı tarçın
50 g tereyağı
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı krema

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü
2,5 su bardağı süt
25 g margarin
3 yemek kaşığı öğütülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için:

1 adet elma
2 yemek kaşığı toz şeker

Kalıp:

Tart kalıbı (Ø 22 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve tarçını karıştırıp bir kaba eleyin, Tereyağı, pudra şekeri, şekerli vanilin ve kremayı çırpma kabına alın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Elediğiniz unu ilave edin ve 1-2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından aldığınız tartı 15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Tavukgöğsünün hazırlanışı

Sütü bir tencereye boşaltın, üzerine tavukgöğsü poşetini ilave edin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve margarini ilave edin. 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğumaya bırakın.

Tartı servis tabağına alın. Öğütülmüş ceviz, toz şeker ve tarçını karıştırıp tartın tabanına yayın. Soğuyan tavukgösünü el çırpıçısı ile karıştırın, üzerine yayın ve buzdolabına alın.

4

Elmanın hazırlanışı

Elmanın kabuğunu soymadan ikiye kesip orta kısımlarını çıkarın ve ince dilimleyin. Bu dilimleri tekrar ortadan ikiye kesin. Yapışmaz yüzeyli tavayı orta ateşte ısıtın. Elma dilimlerini toz şekere bulayıp tek sıra halinde tavaya dizin. Arkalı önlü karamelize oluncaya kadar pişirip tavadan alın ve tek sıra halinde dizerek soğumaya bırakın. Elmaların tamamını bu şekilde hazırlayın.

5

Servis

Hazırladığınız elmaları tartın üzerine sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.