Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Pırasaları ince halkalar şeklinde doğrayın. Düşük ısıdaki ocakta sıvı yağ ile 15-20 dakika hafif kavurun. Ocaktan alın, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Unu hamur kabartma tozu ile karıştırın. Üzerine eritilmiş ve soğutulmuş tereyağı veya margarini, yoğurt ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamurun 2/3'ünü eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamurla kalıbın kenarlarında 3-4 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturun. Yumurtaları süt ile çırpın, pırasalara ilave edin ve karıştırın. Kalıptaki hamurun üzerine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Pişirmenin son 5 dakikasında üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. Fırından çıkarıp tane karabiberleri serpin. Dilimleyerek ılık servis yapın.
İlgili Tarifler
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay
Tart, Turta, Pay