Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Ev Kurabiye

(0)
4 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Gingerbread House / Kurabiye Ev veya Zencefilli Ev tarifine çocuklar bayılıyorlar. Kolay ve garantili bir tarif.

1 adet

biraz zaman alır 80 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ev Kurabiye

Hamur:

100 g tereyağı
2 - 3 yemek kaşığı esmer şeker
1 yumurta sarısı
0,5 çay bardağı üzüm pekmezi
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
2 - 2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Glazür:

1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
3 - 4 yemek kaşığı su

Süslemek için:

1 paket Dr. Oetker Süsleme Glazürü
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Ev yapımı için pişirme kağıdından şablonlar hazırlayın:

Şablon A (zemin) - 1 adet 14x17 cm boyutlarında

Şablon B (yan duvarlar) - 2 adet 8x10 cm boyutlarında

Şablon C (arka ve ön duvarlar) - 2 adet 9x13,5 cm boyutlarında

Şablon D (çatı) - 2 adet 9x12 cm boyutlarında

2 adet şablon C'nin uzun kenarlarının 8. santimetresinden sonrasını üçgen şeklinde kesin.

2

Hamurun hazırlanışı ve şekillendirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 180 °C

Tereyağı, esmer şeker, yumurta sarısı, pekmez, şekerli vanilin, tarçın, zencefil, un ve hamur kabartma tozunu derin bir kaba alın ve iyice yoğurun. Merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamurdan bu şablonlar yardımıyla şekiller kesin ve fırın tepsisine sıralayın. Fırın tepsisine aldığınız hamurların üzerine şablon koyarak tekrar ölçülendirin ve düzeltin. Kalan hamurları toparlayıp açın, farklı boyutlardaki daire şeklinde kurabiye kalıpları ile kesin. 2 adet yıldız şeklinde kurabiye kesin. Onları da fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

 Fırından çıkartıp soğutun.

3

Glazür ve ev yapımı

Pudra şekerini eleyip suyu azar azar ilave ederek glazür kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Pişirme kağıdından huni hazırlayın, glazürü içine doldurun ve ucunu makas ile kesin.

Şablon A ile hazırladığınız kurabiyeyi tepsiye alın. Şablon B ve Şablon C ile hazırladığınız kurabiyelerin kenarlarına glazür sıkın ve duvar oluşturacak şekilde zeminin üzerine yapıştırın. 2-3 dakika elinizle destekleyerek bekletin.

Şablon D ile hazırladığınız kurabiyelerin kenarlarına da glazür sıkın ve çatı olarak yapıştırın.

Kalan glazürü daire şeklindeki kurabiyelerin aralarına sıkarak üst üste yapıştırın. En üste yıldız şeklinde kurabiye yapıştırın.

4

Süsleme

Süsleme glazürü ile evin üzerine kapı ve pencereler çizin. Çatıyı da süsleyip gümüş incileri sıralayın.