Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Fındıklı Güller

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Özel fındıklı karışım ile kurabiyelerin üzerine ikinci katman oluşturarak hazırlanan bir tarif.

Yaklaşık 25 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Fındıklı Güller

Hamur:

1 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
200 g yumuşak margarin
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Fındıklı karışım:

4 yumurta akı
3,5 su bardağı ince öğütülmüş fındık

Üzeri için:

reçel

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Yumurta ve toz şekeri 2-3 dakika çırpın. Margarini ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Şekerli vanilini ilave edin. Un ve hamur kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve yoğurun. Hamuru 20 dakika dinlendirin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Süre sonunda hamuru 2-3 mm kalınlığında açın. 8 cm çapında yuvarlaklar kesip fırın tepsisine sıralayın.

Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın. Öğütülmüş fındıkları ekleyip tahta kaşıkla iyice karıştırın. Yıldız uçlu krema torbasına doldurup hamurların üzerine halka şeklinde sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp soğutun ve ortalarına reçel doldurun.