Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Glutensiz Kakaolu Kurabiye

(2)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

İki renkli glutensiz kurabiye. Lezzetten ödün vermeden çölyaklılar, nonçölyaklar, gluten duyarlılığı olanlar güvenle tüketebilir.

yaklaşık 25 - 30 adet

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Glutensiz Kakaolu Kurabiye

1 paket Dr. Oetker Glutensiz Sade Un Karışımı
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin (gluten içermez) (gluten içermez)
1 yumurta (orta boy)
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Glutensiz Kakao
1 yemek kaşığı süt

*Dr. Oetker Glutensiz ürünler dışındaki malzemelerin de gluten içermediğinden emin olunuz.:

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Hazırlanışı ve pişirme

Un karışımını derin bir kaba alın. Üzerine toz şeker, şekerli vanilin, yumurta, tereyağı ve sütü ekleyip yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Bir parçasına 1 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı sütü ekleyip tekrar yoğurun. Her iki hamuru da fındık büyüklüğünde parçalara bölüp yuvarlayın. Sırayla bir beyazdan, bir kakaoludan toplar alarak elinize üst üste 6 adet koyun. Avucunuzda yuvarlayıp üzerine hafifçe bastırarak yassılaştırın. Hamurların tamamını bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Beslenme bilgileri * Glutensiz Kakaolu Kurabiye

Porsiyon / Servis 100 g / ml