Elmanın kabuğunu soyup küçük küpler şeklinde kesin ve tencereye alın. Üzerine su, toz şeker, tarçın ve mısır nişastasını ekleyip kaşık ile karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Tereyağı, yumurta, su, pudra şekeri, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın. Parmak uçlarınız ile yoğurmaya başlayın. Tereyağı iyice yumuşayıp hamur haline gelmeye başlayınca toparlayın. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 20 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamuru streç filmden çıkarın ve kısa bir süre yoğurun. Pişirme kağıdı üzerinde 0,5 cm kalınlığında açın. Yaklaşık 4 cm çapındaki elma şeklinde kurabiye kalıbı veya elma şeklinde kesilmiş şablon ile hamurdan şekiller çıkarın. Şekillerin dışında kalan hamurları toparlayıp aynı şekilde açıp kesin. Şekilli hamurların yarısının orta kısımlarını 2 cm çapındaki kalp şeklinde kurabiye kalıbı ile kesin ve çıkarın. Kalan hamurların orta kısmına yarımşar tatlı kaşığı elmalı dolgu koyun. Ortası boş hamurları üzerlerine kapatın ve kenar kısımlarını parmak uçlarınız veya çatal ucu ile bastırarak birleştirin. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın. Yumurta sarısını çatal ile çırpın ve fırça ile hamurların üzerine sürün. Kalp şeklindeki hamurları elmaların üzerine yerleştirin. Onların üzerine de yumurta sarısı sürün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından alın ve üzerlerine pudra şekeri serpin. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
İlgili Tarifler
Kurabiyeler
Kurabiyeler
Kurabiyeler