Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Haşhaşlı Kek

(0)
4 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Sade kek karışımı ile hazırlanan haşhaşlı kek tarifi.

yaklaşık 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Haşhaşlı Kek

Hamur:

4 yumurta (orta boy)
1,5 su bardağı toz şeker
150 g yumuşak margarin
1 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
1 su bardağı haşhaş tohumu

Kalıp:

Dilimli derin kek kalıbı (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta ve toz şekeri mikser ile 3-4 dakika çırpın. Margarin ve sütü ilave ederek 2 dakika daha çırpın. Şekerli vanilin, portakal kabuğu rendesi ve sade kek karışımını da ilave edip 2 dakika daha çırpın. Hamurun 3/4'ünü kalıba boşaltın. Geri kalan hamura haşhaşı ekleyip karıştırın ve diğer hamurun üzerine yayın. Çatal yardımı ile alttan üste doğru spiral şekilleri vererek karıştırın. Keki fırının orta rafında pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 45 - 55 Dakika

Keki fırından aldıktan yaklaşık 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.