Flag

Haşhaşlı Kek

10 - 12 dilim
Orta
20 dk.
İkram sofralarınıza lezzet katacak pratik haşhaşlı kek tarifi
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dilimli tabanlı kelepçeli kalıp (22 cm)

Malzemeler

Hamur
2,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3yumurta
1 su bardağıtoz şeker
1,5 çay bardağısüt
1,5 çay bardağısıvı yağ
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığıhaşhaş tohumu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip mikserin düşük devrinde malzemeler karışıncaya kadar çırpın. Haşhaş tohumunu ilave edip düşük devirde kısa bir süre karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika


Fırından çıkarıp 15-20 dakika soğumaya bırakın. Keki kalıptan ters çevirerek çıkarıp soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.