
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta aklarını köpük haline gelinceye kadar 1-2 dakika çırpın. Toz şekerin 1/3'ünü ilave edin ve 2-3 dakika çırpın. Yumurta sarıları ve suyu ayrı bir kapta kısa bir süre çırpın. Kalan toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 2-3 dakika çırpın. Yumurta aklarını ekleyip kaşık veya spatula ile alttan üste doğru kabarıklığını fazla söndürmemeye dikkat ederek yavaşça karıştırın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışımın üzerine eleyin. Spatula ile hamur haline gelinceye kadar yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından alıp 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
2,5 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kremasını ekleyip mikser ile 2-3 dakika çırpın. Ayrı bir kapta krem şantiyi 1 çay bardağı soğuk süt ile çırpın. İçinden üst süsleme için 3 yemek kaşığı ayırıp kalan krem şantiyi pastacı kreması ile birleştirin ve 1 dakika çırpın.
Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin. İlk katını ters çevirerek servis tabağına alın. Hazırladığınız kremanın yarısını yayın ve üzerine çikolata parçalarını serpin. İkinci kat pandispanyayı kapatın, kalan kremayı yayın. Üzerine son pandispanyayı koyun. Orman meyveli krem şantiyi süt ile çırpın ve pastayı kaplayın. Ayırdığınız krem şantiyi ince uçlu krema sıkma torbasına alın. Pastanın üzerine sevimli hayaletler çizin. İncileri göz şeklinde yerleştirin. Pastayı buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Süre sonunda dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler

Kek, Pasta

Kek, Pasta

Kek, Pasta