Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Havuç Dilimleri

Pastacı kremalı, Antep fıstıklı havuçlu kek.

yaklaşık 12 - 14 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Havuç Dilimleri

Havuçlu karışım:

4 adet havuç
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı

Hamur:

1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 g yumuşak margarin
2 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Islatmak için:

0,5 çay bardağı süt

Üzeri için:

1 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Havuçların hazırlanışı

Havuçların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Bir tencereye alın, toz şeker ve suyu ilave edip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin, yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alın ve önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Şekerli vanilini ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Üzerine elediğiniz unu ilave edin ve orta devirde 1 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 Dakika

Fırından aldığınız keki 10 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgu

Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın.

4

Şekillendirme ve servis

Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin ve alt katını servis tabağına alın. Yarım çay bardağı süt ile ıslatın. Üzerine pastacı kremasını yayın ve ikinci kat keki koyun. Hazırladığınız havuçlu karışımına 1 yemek kaşığı Antep fıstığını ilave edip kekin üzerine yayın. Buzdolabında 1 saat bekletip Antep fıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.