Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta aklarını köpük haline gelinceye kadar 1-2 dakika çırpın. Toz şekerin 1/3'ünü ilave edin ve 2-3 dakika çırpın. Yumurta sarıları ve suyu ayrı bir kapta kısa bir süre çırpın. Kalan toz şeker ve şekerli vanilini ilave edip 2-3 dakika çırpın. Yumurta aklarını ekleyip kaşık veya spatula ile alttan üste doğru kabarıklığını fazla söndürmemeye dikkat ederek yavaşça karıştırın. Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp yumurtalı karışımın üzerine eleyin. Spatula ile hamur haline gelinceye kadar yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Süre sonunda pandispanyayı fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
2 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Orta ateşte el çırpıcısı ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Krem şantiyi soğuk süt ile 3-4 dakika çırpın. Soğuyan pastacı kremasını ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Pandispanyayı enlemesine ikiye kesin ve ilk katını servis tabağına alın. Hazırladığınız dolguyu üzerine yayın. Muzları dilimleyin ve kremanın üzerine sıralayın. Çikolata parçalarını serpin, ikinci kat pandispanya ile üzerini kapatın ve eliniz ile hafifçe bastırın.
Süt ve margarini çırpma kabına alın, üzerine pasta kremasını ilave edin. Mikser ile 3-4 dakika çırpın. Hazırladığınız pastanın yan kısımlarını kaplayın. Üst kenarlara kara tahta çerçevesi şeklinde 3 cm genişliğinde krema sıkın. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin, 5-10 dakika bekletip pastanın üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Süsleme glazürleri ile kara tahta şeklinde süsleyin, pasta süslerini sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta