Flag

Hindistan Cevizli Ananaslı Kup

Yaklaşık 5 - 6 kup
Orta
40 dk.
Bisküvili fındıklı toplar ile hazırlanan pudingli kup.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Ananaslı karışım
2 su bardağıküp şeklinde doğranmış konserve ananas
1 çay bardağıtoz şeker
2 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 çay bardağısu
Puding
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
0,5 çay bardağıHindistan cevizi rendesi
3,5 su bardağısüt
Bisküvili toplar
4 - 5 adetyulaflı bisküvi
1 çay bardağıöğütülmüş fındık
1 - 2 yemek kaşığıananas suyu
0,5 çay bardağıHindistan cevizi rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
1

Ananaslı karışımın hazırlanışı

1 su bardağı ananası mutfak robotunda püre haline getirin ve bir tencereye alın. Üzerine 1 su bardağı küp şeklinde doğranmış ananas ve toz şekeri ilave edin. Nişastayı 1 çay bardağı suya ekleyip erimesi için karıştırın ve tenceredeki ananaslara ekleyin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

2

Pudingin hazırlanışı

Puding, Hindistan cevizi rendesi ve sütü tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve karıştırarak 15 dakika soğutun.

Pudingi kupların yarısını dolduracak şekilde paylaştırın. Üzerlerine ananaslı karışımı doldurun ve buzdolabında 1-2 saat soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Bisküvileri öğütüp bir kaba alın. Üzerine öğütülmüş fındık ve ananas suyunu ilave edip karıştırın. Buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin. Süre sonunda karışımdan küçük parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve Hindistan cevizine bulayın. Kuplardaki tatlıların üzerlerine sıralayın ve servis yapın.