Süt ve kremayı tencereye alın. Üzerine pudingi ilave edip orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Süre sonunda ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Öğütülmüş badem, Hindistan cevizi rendesi, bal ve eritilmiş tereyağını bir kaba alıp kaşık ile karıştırın.
Kalıbın iç kısmına kenarlardan taşacak şekilde streç film serin. Krem şantiyi süt ile 3-4 dakika çırpın. Soğuyan pudingi ilave edip 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız pudingli karışımın yarısını kalıbın tabanına yayın. Hindistan cevizli karışımın yarısını üzerini kaplayacak şekilde serpin. Kalan pudingli karışımı yayın ve kaşık ile düzeltin. Kalan Hindistan cevizli karışımı üzerine serpin. Streç film ile kapatın ve dondurucuda 4-5 saat bekletin.
Parfeyi servisten 10-15 dakika önce dondurucudan çıkarın. Ters çevirerek servis tabağına alın ve streç filmi çıkarın. Bekletmeden dilimleyerek servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar