Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Hızlı Mayalı Ekmek

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

15 dakikada mayalı ekmek tarifi nasıl yapılır? Salçalı cevizli ekmek dilimleri sevilmez mi, çocukluğa geri dönülmez mi?

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Hızlı Mayalı Ekmek

Hamur:

4 - 4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hızlı Maya
1 - 1,5 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı ılık su

Kalıp:

Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Unu bir kaba eleyin. Üzerine maya ve tuzu ilave edip kaşık ile karıştırın. Sıvı yağ ve ılık suyu ekleyip iyice yoğurun. Hamuru eliniz ile hafifçe bastırarak kalıbın içerisine yayın ve uzunlamasına 1-2 mm derinliğinde çizin. 15 dakika mayalanmaya bırakın.

Süre sonunda kalıbı fırının orta rafına yerleştirin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 55 dakika

Fırından aldığınız ekmeği 5 dakika sonra kalıptan çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.