Unu derin bir kaba alın. Mayayı ilave edip kaşık ile karıştırın. Mahlep, toz şeker, margarin, yumurta akı ve ılık sütü ilave edip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatıp 40-50 dakika bekletin.
Armutların kabuğunu soymadan ince yuvarlak dilimler şeklinde kesin. Su ve toz şekeri bir tencereye alın. Armut dilimlerini ekleyin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5-10 dakika kaynatın.
Portakalların kabuklarını soyun. Dilimlere ayırıp zarlarını soyun ve küçük küpler şeklinde dilimleyin. Kuvertürü benmari yöntemi ile eritin. Fındık kırığı ve hazırladığınız portakalları ekleyip kaşık ile karıştırın. Bekletmeden pişirme kağıdı üzerine 6 cm çapında 8 adet daire yapın. Buzdolabında bekletin.
Mayalanan hamuru tezgaha alın, kuru üzümleri ilave edin ve kısa bir süre yoğurun. 8 eşit parçaya bölün, her birini eliniz ile kuru üzümler hamurun iç kısmında kalacak şekilde yuvarlayın. Fırın tepsisine sıralayın, üzerlerini kapatın ve 10-15 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta sarısını süt ile karıştırıp hamurların üzerine sürün. Üzerlerine susam serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve üzerlerini mutfak bezi ile örterek soğumaya bırakın.
Ahududu, böğürtlen, toz şeker, su ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Soğuyan hamburger ekmeklerini enlemesine ikiye kesin. Alt kısımlarına birer tatlı kaşığı fıstık ezmesi sürün. Hazırladığınız portakallı çikolataları üzerine yerleştirin. Üzerlerine üçer dilim armut koyun ve orman meyveli sos dökün. Üst ekmekleri kapatıp servis yapın.
İlgili Tarifler
Ekmek
Ekmek
Ekmek