Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Hızlı Mayalı Poğaça

(0)
4 14 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dünyanın en hızlı hazırlanan poğaça tarifi nasıl hazırlanır? Tabi ki Dr. Oetker Hızlı Maya ile. Kolay, garantili, temel bir hamur.

yaklaşık 20 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Hızlı Mayalı Poğaça

Hamur:

4 - 4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hızlı Maya
1 tatlı kaşığı tuz
100 g yumuşak margarin
250 ml ılık süt
1 yumurta akı

Dolgu:

1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt

preparation

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip maya ve tuzu ilave edin ve karıştırın. Üzerine margarin, ılık süt ve yumurta akını ilave edip iyice yoğurun. Hamuru beklemeden 20 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı yuvarlayıp top haline getirin ve ortasına hafifçe basıp çukurlaştırın. Rendelenmiş beyaz peynir koyup katlayarak üzerini kapatın ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Mayalanması için 15 dakika bekletin.

2

Pişirme ve servis

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

Yumurta sarısı ve sütü karıştırın. Hamurların üzerine sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 Dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.