Flag

İrmikli Şekerpare

Yaklaşık 20 - 25 adet
Orta
180 dk.
İrmik ve Hindistan cevizi ile hazırlanan şuruplu tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Şurup
2,5 su bardağıtoz şeker
2,5 su bardağısu
1 tatlı kaşığılimon suyu
Hamur
2,5 - 3 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıHindistan cevizi rendesi
1 çay bardağıirmik
100 geritilmiş tereyağı
1 çay bardağıyoğurt
1yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1portakal kabuğu rendesi
Üzeri için
1 çay bardağıirmik

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip ocağı kısın ve 5 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine Hindistan cevizi rendesi ve irmiği ilave edip kaşık ile karıştırın. Eritilmiş tereyağı, yoğurt, yumurta, şekerli vanilin ve portakal kabuğu rendesini ayrı bir kaba alın. El çırpıcısı veya çatal ile iyice karıştırın. Üzerine un karışımını ekleyip yoğurun. İrmiği bir tabağa alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp top şekline getirin, irmiğe bulayın, fırın tepsisine aralıklı sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

3

Şuruplama ve servis

Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin ve üzerine soğuk şurubu dökün. 2 saat bekletip servis yapın.