Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

İrmikli Şekerpare

(0)
3 4 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şuruplu irmikli tatlı.

Yaklaşık 20 - 25 adet

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* İrmikli Şekerpare

Şurup:

2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur:

2,5 - 3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı Hindistan cevizi rendesi
1 çay bardağı irmik
100 g eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Portakal

Üzeri için:

1 çay bardağı irmik

preparation

Hazırlanışı

1

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip ocağı kısın ve 5 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine Hindistan cevizi rendesi ve irmiği ilave edip kaşık ile karıştırın. Eritilmiş tereyağı, yoğurt, yumurta, şekerli vanilin ve portakal aromasını ayrı bir kaba alın. El çırpıcısı veya çatal ile iyice karıştırın. Üzerine un karışımını ekleyip yoğurun. İrmiği bir tabağa alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp top şekline getirin, irmiğe bulayın, fırın tepsisine aralıklı sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

3

Şuruplama ve servis

Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin ve üzerine soğuk şurubu dökün. 2 saat bekletip servis yapın.