Flag

Ispanaklı Börek

Yaklaşık 12 dilim
Orta
130 dk.
Ev yapımı, el açması yufkalı, kat kat, kıtır ve çıtır, nefis ıspanaklı börek tarifine tulum loru çok yakışmış!
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (24x30 cm)

Malzemeler

Hamur
2 - 3 tatlı kaşığıDr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağıılık süt
4 - 4,5 su bardağıun
1 tatlı kaşığıtuz
1 çay kaşığıtoz şeker
0,5 çay bardağısıvı yağ
3,5 çay bardağıılık süt
Sürmek için
0,5 çay bardağısıvı yağ
Dolgu
500 gıspanak
0,5 çay kaşığıtuz
250 gtulum loru
0,5 çay kaşığıkarabiber
Üzeri için
sıvı yağ

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Aktif Maya
1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, toz şeker, sıvı yağ ve ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Ispanakları yıkayıp ince şekilde doğrayın. Üzerine yarım çay kaşığı tuzu serpin, karıştırın ve 10 dakika bekletin. Süre sonunda ıspanakları eliniz ile sıkarak fazla suyunu çıkarın. Üzerine tulum loru ve karabiberi ekleyip karıştırın.

4

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 8 eşit parçaya bölün. Bir parça hamuru unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 24x30 cm boyutlarında açın. Açtığınız hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine sıvı yağ sürüp ıspanaklı dolgu malzemesinden bir miktar yayın. Kalan hamurları aynı şekilde açarak ve aralara ıspanaklı iç yayarak üst üste koyun. En üstteki yufkanın üzerine sıvı yağ sürün. Hamuru bıçak ile dilimlere kesip 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.