Kakaolu keki derin bir kaba alın ve ufalayın. Kakao, fındık, kuru üzüm, pudra şekeri, tarçın ve hamur kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Sütü azar azar ilave ederek şekil verilebilecek ve ele yapışmayan bir yapıya ulaşıncaya kadar yoğurun.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Unu eleyin. Yarısını bir kaba alın, mayayı ilave edin ve karıştırın. Tereyağı, su, toz şeker, yumurta ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. Kalan unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 10 eşit parçaya bölün ve her birini merdane ile 10x20 cm boyutlarında oval açın. Hazırladığınız kakaolu dolguyu da 10 eşit parçaya bölün. Her birini tezgah üzerinde yuvarlayarak orta kısımları geniş ve kenarlar ince olacak şekilde 15 cm boyunda uzatın. Hamurların üzerine koyun. Kakaolu karışım içte kalacak şekilde sarın, ay şekli verin ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çatal ile çizerek şekiller oluşturun. Badem serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarın. Soğutun ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Hamur işi
Hamur işi
Hamur işi