Ispanaklı Ekmekçikler

(0)
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tulum lorlu, ıspanaklı minik ekmekçikler. Bu küçük ekmekler poğaçanın yerine kahvaltılarda sunulabilir.

12 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Ispanaklı Ekmekçikler

Ispanaklı karışım için:

250 g ıspanak yaprağı
0,5 çay kaşığı tuz
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış kurutulmuş domates
150 g tulum loru
0,5 çay kaşığı karabiber

Hamur:

2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık süt
3 su bardağı un
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 yumurta akı
1,5 çay bardağı ılık süt
1 su bardağı un

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ispanaklı karışımın hazırlanışı

Ispanak yapraklarını yıkayın ve ince şekilde doğrayın. Üzerine tuzu ekleyin ve eliniz ile sıkarak fazla suyunu çıkarın. Derin bir kaba alıp üzerine kurutulmuş domates, tulum loru ve karabiberi ilave edin. Kaşık ile karıştırın.

2

Hamurun hazırlanışı

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin. 3 su bardağı unu derin bir kaba eleyip üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Üzerine tuz, toz şeker, sıvı yağ, yumurta, yumurta akı, süt ve ıspanaklı karışımı ilave edin. Bir spatula veya kaşık ile iyice karıştırın. Üzerini kapatıp 40-45 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Mayalanan hamuru tezgaha alın ve 1 su bardağı unu azar azar ekleyerek alttan üste doğru toparlayın. Unun tamamını yedirdikten sonra hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her birini elinizle yuvarlayıp fırın tepsisine sıralayın. Hamurların üzerini keskin bir bıçak ile 1 cm derinliğinde çarpı şeklinde kesin. Yumurta sarısını sıvı yağ ile karıştırıp hamurların üzerine sürün. 15 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.