Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kabaklı Dereotlu Krep

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Beyaz peynir, dereotu ve kaşar peyniri ile hazırlanan pratik ve lezzetli bir krep tarifi.

Yaklaşık 6 - 7 adet

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kabaklı Dereotlu Krep

Hamur:

1 adet kabak
0,5 demet ince doğranmış dereotu
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 yumurta (orta boy)
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Dolgu:

100 g kaşar peyniri

Pişirmek için:

0,5 çay bardağı sıvı yağ

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kabağı derin bir kabın içine rendeleyin ve eliniz ile sıkarak suyunu çıkarın. Suyu çıkartılmış kabak, dereotu ve beyaz peynir rendesini bir kaba alıp karıştırın. Kaşar peynirini kare şeklinde ince olarak dilimleyin.

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, süt ve tuzu çırpma kabına alın. El çırpıcısı ile 1-2 dakika karıştırın. Üzerine un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Düzgün bir hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 1-2 dakika karıştırın. Üzerine kabaklı malzemeyi ilave edin ve kısa bir süre karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı yağlayın ve orta ateşte ısıtın. Hamurdan 1 kepçe alıp tavanın tabanını ince bir tabaka halinde kaplayacak kadar dökün. Tavayı hareket ettirerek hamurun tamamen yayılmasını sağlayın. Orta ateşte kenarları hafif pembeleşmeye başlayınca hamurun diğer yüzünü çevirin. Hamurun kenarına 2-3 dilim kaşar peyniri dilimi yerleştirin ve hamuru karşı tarafından kaldırıp peynirin üzerine kapatın. Hamuru tekrar çevirip yaklaşık 30 saniye bekletin ve tavadan alın. Her bir krep için tavayı tekrar yağlayın. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayın. Sıcak servis yapın.