Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kahveli Çikolatalı Ombre Pasta

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolata parçalı kahveli ombre pasta.

8 kişilik

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kahveli Çikolatalı Ombre Pasta

Pandispanya:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı su

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 tatlı kaşığı çözünebilir kahve
1 paket Dr. Oetker Çikolata Parçaları
1 çay bardağı fındık kırığı

Kalplamak İçin:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli & Çikolatalı Duo Pasta Kreması
3 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Üzeri için:

1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından alın, kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin. Soğuk sütü bir çırpma kabına alın, üzerine kahveyi ekleyin ve krem şanti poşetini boşaltın, mikser ile 2- 3 dakika çırpın. İlk katı servis tabağına alın. Üzerine 2 yemek kaşığı krem şanti yayın. 2 yemek kaşığı çikolata parçaları ve fındıkların yarısını serpin. İkinci katı kapatın. Aynı işlemi uygulayın. Son katı koyun ve üzerine hafifçe bastırın. Kalan krem şanti ile kenar boşlukları dolacak şekilde  ince bir tabaka sürün.

4

Kaplama ve süsleme

Vanilinli kremayı 150 ml (1,5 çay bardağı) soğuk süt ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Çikolatalı kremayı da aynı şekilde çırpın. Farklı tonlarda krema elde etmek için ayrı bir kaba 3 yemek kaşığı çikolatalı ve 2 yemek kaşığı vanilinli krema koyup karıştırın. Hazırladığınız kremaları 3 ayrı krema sıkma torbasına doldurun.

Alttan yukarıya doğru rengi açılacak şekilde kremaları şerit şeklinde pastanın yan kısmına sıkın. Spatula ile elinizi kaldırmadan bir iki kez geçerek kenarları düzeltin ve hareli görüntü elde edin. Kalan kremaları üzerini kaplayacak şekilde sıkın.  Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Servisten önce üzerine kakao serpin. Kalan çikolata parçaları ile süslemeyi tamamlayıp servis yapın.