Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kalp Parfe

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kuru meyve, vanilyalı puding ve krem şanti ile hazırlanan kalp şekilli parfe tarifi.

Yaklaşık 8 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kalp Parfe

Malzemeler:

1,5 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 yumurta sarısı
1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
1 limon kabuğu rendesi
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
3 - 4 adet kuru incir (küçük küpler şeklinde doğranmış)
3 - 4 adet kuru kayısı (küçük küpler şeklinde doğranmış)
2 - 3 yemek kaşığı fındık kırığı
4 adet kedidili bisküvi (öğütülmüş)

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos

Kalıp:

Dr. Oetker Varino Serisi Ayarlanabilir kalp pişirme çerçevesi (12-26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı 20 cm boyutunda ayarlayın ve düz bir servis tepsisine oturtun.

2

Karışımın hazırlanışı

Süt, krema ve yumurta sarısını bir tencereye alın ve çatal ile iyice karıştırın. Üzerine puding poşetini boşaltın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca limon kabuğu rendesini ilave edip ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.

1 su bardağı soğuk sütü ayrı bir çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Üzerine hazırladığınız pudingi ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Üzerine incir, kayısı, fındık kırığı ve öğütülmüş bisküviyi ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hazırladığınız karışımı kalıbın içine döküp yayın. Buzdolabının dondurucu kısmına alın ve donuncaya kadar yaklaşık 4-6 saat bekletin.

3

Servis

Parfeyi dondurucudan çıkarıp buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin. Süre sonunda kalıbı çıkarıp parfenin üzerine böğürtlenli sos dökün. Bekletmeden dilimleyerek servis yapın.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.