Flag

Karpatka Pastası

6 - 8 dilim
Orta
50 dk.
Ev yapımı pastacı kreması dolgulu karpatka tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 20 cm)

Malzemeler

Karpatka hamuru
1 su bardağıun
1 çay bardağısüt
1 çay bardağısu
70 gtereyağı
2 tatlı kaşığıtoz şeker
1 tutamtuz
3yumurta
Pastacı kreması
30 gDr. Oetker Mısır Nişastası
10 gun
2yumurta
150 gtoz şeker
2,5 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
150 gtereyağı
Üzeri için
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Pudra Şekeri

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
1

Karpatka hamurunun hazırlanışı

Unu bir tabağa eleyin. Süt, su, tereyağı, toz şeker ve tuzu tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve elenmiş unu bir seferde dökün. Tahta kaşık veya silikon spatula ile topaklanma kalmayıncaya kadar ezerek iyice karıştırın. Düşük ısıdaki ocağa alıp ezerek hızlıca karıştırın. Pişirme işlemi toplam 2 dakika sürecek ve bu aşamada tencerenin dibi hafifçe ince tabaka halinde hamur tutmuş olacak. Ocaktan alıp çırpma kabına aktarın ve 15 dakika bekletin. Süreyi uzatmayın.

2

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Turbo pişirme: 190 °C


Hamura yumurtaları tekere teker ekleyerek mikserin orta devrinde toplam 5 dakika çırpın.
Hamurun yarısını kalıbın tabanına düzgünce yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından çıkarıp 15 dakika bekletin. Bir spatula ile kalıbın yanlarından sıyırarak karpatkayı pişirme kağıdı ile birlikte çıkarın ve soğumaya bırakın. Kalıbı yıkayıp kurulayın ve tabanına pişirme kağıdı serin. Kalan hamuru spatula ile karıştırıp kalıba alın. Aynı şekilde pişirip kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Pastacı kremasının hazırlanışı

Nişasta ve unu karıştırıp bir tabağa eleyin. Yumurtaları tencereye kırın ve el çırpıcısı ile karıştırın. Üzerine toz şekeri ekleyip 1 dakika karıştırın. Un karışımını ilave edip pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. 2,5 su bardağı sütü ayrı bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, diğer tenceredeki karışımın üzerine yavaşça dökerek el çırpıcısı ile pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Tencereyi orta ısıdaki ocağa alın ve el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp şekerli vanilini ekleyin ve karıştırın. Kremayı cam bir tabağa alıp üzerine değecek şekilde streç film kapatın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.


Tereyağını çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Pişirip soğuttuğunuz kremayı ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Bu kremadan 1 yemek kaşığı alıp tereyağının üzerine ekleyin ve mikserin yüksek devrinde çırpın. Kremanın tamamı bitinceye kadar birer yemek kaşığı alarak tereyağına ekleyin. Toplam çırpma süresi 5-6 dakika olacak.


Karpatkaları pişirdiğiniz kalıbı yıkayıp kurulayın. Kalıbın kenarlarını tereyağı ile hafifçe yağlayın. Pişirme kağıdından 43 cm uzunluğunda ve 9 cm genişliğinde bir parça kesin. Kestiğiniz bu pişirme kağıdını kalıbın kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirin.

4

Pastanın hazırlanışı

Kalıbın içine karpatka tabanının bir tanesini yerleştirin. Diğer tabanın altını çevirip boşluk olan kısımlarına kremadan sürerek bu boşlukları doldurun. Kalan kremanın tamamını kalıptaki tabanın üzerine döküp yayın. Üzerine krema sürdüğünüz kısım altta kalacak şekilde ikinci tabanı koyun. Buzdolabına alın ve 5-6 saat bekletin.

5

Süsleme ve servis

Pastayı kalıptan dikkatlice çıkarın ve servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri serpin ve bekletmeden dilimleyerek servis yapın.