Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kazandibili Merengli Pasta

Bisküvili taban ve kazandibili krema ile dondurulan tatlının üzerine daha sonra mereng hazırlanıp fırınlanıyor.

yaklaşık 8 dilim

biraz zaman alır 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kazandibili Merengli Pasta

Dolgu:

1 adet elma
2 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Kazandibi
3 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay bardağı fındık kırığı

Taban:

10 adet yulaflı bisküvi
1 çay bardağı fındık kırığı
50 g eritilmiş margarin
2 yemek kaşığı süt

Mereng için:

1 yumurta akı
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 çay kaşığı limon suyu

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Dolgunun hazırlanışı

Elmanın kabuğunu soyup minik küpler şeklinde kesin. Toz şeker ile birlikte küçük bir tencereye alın ve orta ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3 su bardağı sütü bir tencereye alın ve üzerine kazandibi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 10-15 dakika soğutun.

Krem şantiyi 1,5 çay bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Üzerine soğuyan kazandibini ilave edin ve mikserin düşük devrinde 2 dakika daha çırpın. Üzerine fındık kırığı ve hazırladığınız elmayı ekleyip kaşık ile karıştırın.

2

Tabanın ve pastanın hazırlanışı

Bisküvileri mutfak robotunda öğütüp karıştırma kabına alın. Üzerine fındık kırığı, eritilmiş margarin ve sütü ilave edin. Kaşık ile iyice karıştırıp kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı döküp düzeltin. Üzerini kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde 3-4 saat bekletin.

3

Merengin hazırlanışı

Fırını ızgara ayarında 220°C'ye ayarlayıp çalıştırın. Yumurta akını mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Düşük devirde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin. Limon suyunu ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Krema sıkma torbasına doldurup pastanın üzerine şekilli olarak sıkın. Fırının en üst rafına koyun, kapağını tam kapatmadan merengler karamel rengi oluncaya kadar bekletin. Fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Çözülmemiş olan pastayı 30 dakika daha dondurucuda bekletin.

4

Servis

Pastayı dondurucudan çıkarın. Bir spatula yardımı ile kalıbın kenarından krema ve tabanın ayrılmasını sağlayın. Kelepçesini açın ve servis tabağına alın. Bekletmeden dilimleyerek servis yapın.