Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Un, hamur kabartma tozu, kakao, şekerli vanilin ve tuzu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri mikserin yüksek devrinde 5-6 dakika çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından alın. 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerinde bekletin.
Fındıkları bıçak ile iri parçalara kesin. Toz şekeri bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta karıştırmadan eritin. Ortadan biriken erimemiş şekerleri yaymak için arada tencereyi sallayabilirsiniz. Şeker eriyip karamel rengi olduğunda fındıkları ilave edin, hızlıca karıştırın ve ocaktan alın. Pişirme kağıdı üzerine yayın ve soğumaya bırakın. Daha sonra iri parçalara kesin.
Islatma için kullanılacak süte kahveyi ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Keki enlemesine üçe kesin, ilk katını servis tabağına alın ve kahveli süt ile ıslatın. Pudingi süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alıp karıştırarak 10 dakika soğutun ve ıslattığınız kekin üzerine yayın. İkinci kat keki koyun ve ıslatın. Pastacı kremasını soğuk süt ile 3 dakika çırpın ve kekin üzerine yayın. Krokanların yarısını serpin, son kat keki koyun ve kalan kahveli süt ile ıslatın. Buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.
Pasta kremasını süt ve kahve ile 3-4 dakika çırpın. Pastayı kaplayın ve süsleyin. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Karamel ipler için toz şekeri bir tencereye alın ve düşük ısıdaki ocakta eritin. Karamel rengi olduğunda ocaktan alın. Birkaç dakika bekletin. Bu süre içinde karamel hafifçe soğuyup yoğunlaşmaya başlayacak. Bu aşamada karamele çatal batırıp çıkarın, ucunda uzayan ince karamel iplerini eliniz ile koparıp pişirme kağıdı üzerine alın. Servisten önce pastanın üzerine kalan krokanları serpin ve karamel iplerini yerleştirin.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta