Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kestaneli Cheesecake

(0)
4 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Cheesecake Yap ile hazırlanan pratik ve lezzetli bir tarif.

Yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kestaneli Cheesecake

Taban:

200 g yulaflı bisküvi
75 g margarin
2 yemek kaşığı süt

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Cheesecake Yap
2,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1,5 su bardağı yoğurt
10 adet kestane şekeri (iri parçalara kırılmış)
2 - 3 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Üzeri için:

8 - 10 adet kestane şekeri
1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Taban

Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Margarini kısık ateşte eritin. 2 yemek kaşığı süt ile birlikte bisküvilere ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın.

2

Krema

2,5 su bardağı sütü çırpma kabına alın ve üzerine Cheesecake Yap poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Yoğurdu ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Kestane ve çikolata parçalarını ekleyip kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız bisküvili tabanın üzerine dökün ve kaşık ile yayın. Cheesecake'in üzerine bıçak ile 8'e dilimlenecek şekilde iz yapın.

3

Süsleme

Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Sudan maşa ile çıkarın, kenarından kesin ve bir kaseye boşaltın. Kestaneleri glazüre bulayıp pişirme kağıdı üzerine sıralayın. Kalan glazürü pişirme kağıdından hazırlanmış huniye doldurun, ucunu makas ile kesip cheesecake'i süsleyin. Glazürü donan kestaneleri pişirme kağıdından ayırın ve cheesecake'nin üzerine, her dilime 1 adet isabet edecek şekilde sıralayın. Buzdolabına alın ve yaklaşık 2 saat bekletin. Kalıbın kelepçesini açın ve cheesecake'i işaretli yerlerden dilimleyerek servis yapın.