Ahududu, toz şeker, su ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Süt, krema ve pudingi tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında jelatinleri ilave edin, ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 10 dakika bekletin. Labne peynirini ilave edip karıştırın. Bekletmeden tatlının hazırlanışına geçin.
Kalıbın içine dışına da taşacak şekilde pişirme kağıdı serin. Bir sıra bisküvi dizin, ahududulu karışımın 1/3'ünü, onun üzerine de pudingli karışımın 1/3'ünü yayın. İkinci sıra bisküvi dizip aynı işlemi uygulayın. Üçüncü sıra bisküviyi koyun, üzerine kalan pudingli karışımı yayın. Ahududulu karışımı aralıklı olarak her tarafına damlatın. Kürdan gezdirerek birbirine şekilli olarak karışmasını sağlayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. En az 2 saat bekletin. Kalıptan pişirme kağıdı ile birlikte çıkarıp dilimleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Tatlılar
Tatlılar
Tatlılar