Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kestaneli Supangle

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Müsli, kestane şekeri ve supangle ile hazırlanan tatlı.

Yaklaşık 10 dilim

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kestaneli Supangle

Supangleli karışım:

1 poşet Dr. Oetker Supangle
2,5 su bardağı süt
25 g yumuşak margarin
15 adet sade petit beurre bisküvi (ufalanmış)
1 su bardağı Dr. Oetker Vitalis Sütlü-Bitter Çikolatalı Çıtır Müsli
1 su bardağı iri doğranmış kestane şekeri

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
2,5 su bardağı süt

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (16x26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Supangleli karışım

Kalıbı margarin ile yağlayın. Supangleyi süt ile orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ekleyin, ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 10 dakika soğutun. Ufalanmış bisküvi, müsli ve kestane şekerini ilave edip karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba yayın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.

2

Sosun hazırlanışı

Beyaz çikolatalı sosu 2,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

Tatlının üzerine sosu yayın ve dilimleyerek servis yapın.