Flag

Kestaneli Supangle

Yaklaşık 10 dilim
Kolay
250 dk.
Müsli, kestane şekeri ve supangle ile hazırlanan tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (16x26 cm)

Malzemeler

Supangleli karışım
1 poşetDr. Oetker Supangle
2,5 su bardağısüt
25 gyumuşak margarin
15 adetsade petit beurre bisküvi (ufalanmış)
1 su bardağıDr. Oetker Vitalis Sütlü-Bitter Çikolatalı Çıtır Müsli
1 su bardağıiri doğranmış kestane şekeri
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
2,5 su bardağısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Supangle
Picture - Dr. Oetker Vitalis Sütlü-Bitter Çikolatalı Çıtır Müsli
Picture - Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
1

Supangleli karışım

Kalıbı margarin ile yağlayın. Supangleyi süt ile orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ekleyin, ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak 10 dakika soğutun. Ufalanmış bisküvi, müsli ve kestane şekerini ilave edip karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba yayın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.

2

Sosun hazırlanışı

Beyaz çikolatalı sosu 2,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.


Tatlının üzerine sosu yayın ve dilimleyerek servis yapın.