Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kırmızı Şapkalılar

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çocukların da seveceği bir yılbaşı tarifi.

30 adet

biraz zaman alır 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kırmızı Şapkalılar

Hamur:

3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1,5 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 çay bardağı öğütülmüş fındık
100 g yumuşak margarin

Süslemek için:

200 g badem ezmesi
Gıda boyası (kırmızı)
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yemek kaşığı limon suyu

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, şekerli vanilin, pudra şekeri, yoğurt, muskat rendesini, öğütülmüş fındık ve margarini ilave edip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2 dakika çırpın.

3

Şekillendirme

Hamurun 2/3'nü 30 eşit parçaya bölün, her birini yuvarlayıp muffin kağıtlarına koyun. Kalan hamuru da 30 eşit parçaya bölüp yuvarlayın ve diğer hamurların üzerine hafif bastırarak koyun. Fırın tepsisine sıralayıp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 dakika

4

Süsleme

Badem ezmesinin 2/3'üne kırmızı gıda boyası ilave edip parmaklarınızı sıvı yağa batırarak yoğurun. Burun şekli vermek için küçük bir parça ayırın. Kalanı merdane ile ince açıp üçgen şeklinde kesin ve şapkaları oluşturun. Kalan badem ezmesini yoğurup açın ve önlükleri yapın.  

5

Pudra şekerini limon suyu ile karıştırarak glazür hazırlayın. Bu glazür ile göz ve sakalları yapın.