Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kıymalı Pide 2

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Aktif maya ile hazırlanan kıymalı pideler.

8 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kıymalı Pide 2

Hamur:

2 - 3 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık süt
4 - 4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
0,5 çay bardağı sıvı yağ
3,5 çay bardağı ılık süt

İç malzeme:

2 adet kuru soğan (orta boy)
1 adet domates
2 adet yeşilbiber
250 g kıyma
1 çay kaşığı tuz
0,5 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
0,5 çay bardağı sıvı yağ

Sürmek için:

1 yemek kaşığı tereyağı

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile bir kaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, toz şeker, sıvı yağ ve ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

3

İç malzemenin hazırlanışı

Kuru soğanı çok minik küpler şeklinde doğrayın. Domatesin kabuklarını soyup çok ince olacak şekilde doğrayın. Yeşilbiberi ince doğrayın. Kıyma, kuru soğan, domates, yeşilbiber, tuz, karabiber, pul biber ve sıvı yağı derin bir kaba alın. Malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun.

4

Pidelerin hazırlanışı ve pişirme

2 adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 8 eşit parçaya bölün. Bir parça hamuru alıp elinizde yuvarlayın ve unlanmış tezgahta merdane ile 30 cm uzunluğunda oval şeklinde açın. Üzerine bir miktar kıymalı iç malzemeden yayın. Kenar kısımlarını hafifçe içe doğru kıvırıp pide şekli verin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsilerine yerleştirin. 10-15 dakika bekletin ve pişirin. Pişirmenin 10. dakikasında tepsi yerlerini değiştirerek belirtilen sürede kenarları kızarıncaya kadar pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkardığınız pidelerin kenarlarını tereyağı ile hafifçe yağlayın ve sıcak servis yapın.