Flag

Kokos Puding

5 - 6 kase
Kolay
20 dk.
Hindistan cevizi ve çikolatanın nefis uyumu..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
5-6 adet ısıya dayanıklı kase

Malzemeler

Hindistan cevizli karışım
1yumurta akı
1 çay bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 su bardağıHindistan cevizi rendesi
Puding
1 poşetDr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2,5 su bardağısüt
5 - 6 damlanane yağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
1

Ön hazırlık

Fırını ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hindistan cevizli karışım

Yumurta akını cam veya çelik bir çırpma kabına alın ve mikserin en yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Pudra şekeri ve şekerli vanilini karıştırıp 3 seferde ekleyerek toplam 1 dakika çırpın. Hindistan cevizini de ekleyip kaşık ile karıştırın. Karışımı ısıya dayanıklı kaselere paylaştırın, üzerlerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Pudingin hazırlanışı

Sütü bir tencereye alıp üzerin puding poşetini boşaltın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, nane yağını ilave edip arada karıştırarak 10 dakika soğutun. Kaselerdeki kokosların üzerine paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1 saat bekletin. Arzuya göre taze Hindistan cevizi dilimleri ile süsleyip servis yapın.