Köpük Pasta

(0)
5 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Pişmeden jelatin ile hazırlanan nefis çikolatalı köpük pasta.

6 - 8 dilim

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Köpük Pasta

Taban için:

200 g kakaolu bisküvi
25 g eritilmiş tereyağı
2 - 3 yemek kaşığı süt
0,5 çay bardağı fındık kırığı

Krema:

1,5 su bardağı süt
2 poşet Dr. Oetker Jelatin
70 g bitter çikolata
2 su bardağı krema
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Üzeri için:

20 g bitter çikolata

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 20 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Tabanın hazırlanışı

Kakaolu bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirin ve derin bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sütü ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Fındık kırıklarını ilave edin ve karıştırın. Kalıba alın ve kaşığın tersi ile bastırarak tabana yayın. Kalıbın kenarını hafif yağlayın ve pişirme kağıdından şeritler kesip kenar kısımlarına yapıştırarak çerçeve yapın. 

2

Kremanın hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine jelatinleri ekleyin. Orta ateş üzerinde kaynama başlayıncaya kadar el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.


Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. 

3

Şekillendirme ve servis

Krema ve pudra şekerini bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde köpük oluncaya kadar yaklaşık 3 dakika çırpın. Soğuyan jelatinli sütü kremanın içerisine yavaş yavaş dökerek ekleyin ve spatula ile köpüksü yapıyı söndürmeden yavaşça karıştırın.


Hazırladığınız kremadan 1,5 su bardağı kadarını ayrı bir kaba alın, üzerine 2 - 2,5 yemek kaşığı eritilmiş çikolata ekleyin ve karıştırın.

Kalan beyaz kremanın 1 su bardağını ayrı bir kaba alın, kalan çikolatanın tamamını ekleyin ve karıştırın. 

Kalan beyaz kremayı kalıba alın ve yayın. Az çikolatalı kremayı kalıptaki beyaz kremanın tam ortasına gezdirmeden dökün. Kalan kremayı da aynı şekilde gezdirmeden ortasına dökün. Kürdan yardımı ile üzerine şekiller verin. Buzdolabına alın ve 2-3 saat sertleşinceye kadar bekletin. 

Süre sonunda tatlıyı buzdolabından alın. Kelepçeyi çıkarın ve pişirme kağıdını dikkatlice tatlıdan ayırın. Spatula ile servis tabağına alın. Çikolatayı bıçak ile ufalayın ve pastayı süsleyin. Dilimleyerek servis yapın. 

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.