Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Kremsnite

Milföy yaprakları arasında iki ayrı krema ile hazırlanan geleneksel Slovenya Kremsnita tarifi.

6 adet

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kremsnite

Hamur:

6 adet milföy hamuru

Dolgu:

2 yumurta sarısı
2 su bardağı süt
0,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 tutam tuz
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
50 g tereyağı
1 su bardağı krema
0,5 çay bardağı toz şeker

Üzeri için:

1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (22x30 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Milföylerin hazırlanışı

Milföy hamurlarını tezgahın üzerine sıralayıp 10 dakika bekletin. Daha sonra fırın tepsisine sıralayın, çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 18 Dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Yumurta sarılarını bir tencereye alın ve el çırpıcısı veya çatal ile iyice karıştırın. Üzerine süt, yarım su bardağı toz şeker, nişasta ve tuzu ilave edip tekrar karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp şekerli vanilin ve tereyağını ilave edin ve iyice karıştırın. Arada karıştırarak soğumaya bırakın.

Milföyleri ortadan enlemesine ikiye kesin. Milföylerin alt katlarını kalıbın içine yerleştirin. Üzerlerine soğuyan dolguyu yayın. Üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

Kremayı çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine toz şekeri ilave edip 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız kremayı buzdolabında beklettiğiniz tatlının üzerine yayın kalan milföyleri sıralayın. Üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabında 3 saat bekletin.

4

Servis

Tatlının üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.