Kremsnite

(0)
5 7 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Milföy yaprakları arasında iki ayrı krema ile hazırlanan geleneksel Slovenya Kremsnita tarifi.

6 adet

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Kremsnite

Hamur:

6 adet milföy hamuru

Dolgu:

2 yumurta sarısı
2 su bardağı süt
0,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 tutam tuz
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
50 g tereyağı
1 su bardağı krema
0,5 çay bardağı toz şeker

Üzeri için:

1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (22x30 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Milföylerin hazırlanışı

Milföy hamurlarını tezgahın üzerine sıralayıp 10 dakika bekletin. Daha sonra fırın tepsisine sıralayın, çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 18 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Yumurta sarılarını bir tencereye alın ve el çırpıcısı veya çatal ile iyice karıştırın. Üzerine süt, yarım su bardağı toz şeker, nişasta ve tuzu ilave edip tekrar karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp şekerli vanilin ve tereyağını ilave edin ve iyice karıştırın. Arada karıştırarak soğumaya bırakın.

Milföyleri ortadan enlemesine ikiye kesin. Milföylerin alt katlarını kalıbın içine yerleştirin. Üzerlerine soğuyan dolguyu yayın. Üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

Kremayı çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine toz şekeri ilave edip 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız kremayı buzdolabında beklettiğiniz tatlının üzerine yayın kalan milföyleri sıralayın. Üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabında 3 saat bekletin.

4

Servis

Tatlının üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif
Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır

Tarayıcınızı güncelleyin!

Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncel olmadığı için web sitemizi ziyaret ederken sorun yaşayabilirsiniz. Doğru ve sorunsuz bir kullanım için aşağıdaki tarayıcı seçeneklerinden birini kullanmanızı öneriyoruz.