Flag

Krep Katlama Tuzlu (Wrap Hack)

Yaklaşık 6 - 8 adet
Orta
40 dk.
Pratik ve eğlenceli bir krep tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Krep
1 poşetDr. Oetker Krep
2 su bardağısüt
1yumurta
sıvı yağ
Üzeri için
1 adetavokado
1 yemek kaşığızeytinyağı
1 yemek kaşığılimon suyu
0,5 çay kaşığıtuz
0,5 çay kaşığıkarabiber
100 glabne peyniri
2 - 3 adetsalatalık
10 - 12 adetkiraz domates

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Krep
1

Krep

Krep karışımını yumurta ve süt ile mikserin çırpıcı uçları veya el çırpıcısı ile düzgün bir hamur haline gelinceye kadar yaklaşık 1- 2 dakika karıştırın. 26 cm çapında yapışmaz yüzeyli tavayı orta ateşte ısıtıp az miktarda sıvı yağ dökün. Hamurdan tavanın tabanını ince bir tabaka halinde kaplayacak kadar dökün. Tavayı hareket ettirerek hamurun tamamen yayılmasını sağlayın. Kenarları hafif kıvrılıncaya kadar pişirin. Daha sonra çevirip diğer yüzünü pişirin. Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayın.

2

Servis

Picture - krep katlama tuzlu asama 1
Picture - krep katlama tuzlu asama 2
Picture - krep katlama tuzlu asama 3
Picture - krep katlama tuzlu asama 4
Picture - krep katlama tuzlu asama 5
Picture - krep katlama tuzlu asama 6
Picture - krep katlama tuzlu asama 7
Picture - krep katlama tuzlu asama 8
Picture - krep katlama tuzlu asama 9

Avokadoyu ayıklayıp çatal ile ezin. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.

Salatalık ve domatesleri dilimleyin.

Krepleri artı şeklinde 4 eşit parçaya bölecek şekilde işaretleyin ve bu 4 çizgiden birini bıçak ile kesin. Her bir üçgenin üzerine farklı malzeme koyup kesik yerden başlayarak dörde katlayın ve servis yapın.