Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Laz Helvası

(0)
5 3 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Sütlü irmikli Karadeniz tatlısı.

Yaklaşık 8 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Laz Helvası

Sütlü şurup:

5 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Helva için:

125 g tereyağı
1 su bardağı un
0,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı toz şeker

Süslemek için:

3 yemek kaşığı fındık kırığı

Kalıp:

Dikdörtgen kalıp (24x26 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Sütlü karışımın hazırlanışı

Süt ve şekerli vanilini bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Beklemeden helvanın hazırlanışına geçin.

2

Helvanın hazırlanışı

Tereyağını tencereye alın ve eritin. Üzerine un ve irmiği ekleyip orta ateşte pembeleşinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun. Toz şekeri ilave edin ve 2 dakika daha kavurun. Sıcak sütü kepçe ile alıp üzerine azar azar dökerek karıştırın. Sütün tamamını ekledikten sonra 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve kalıba dökün. Üzerini düzeltip oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.

3

Servis

Tatlıyı buzdolabından çıkarıp dlimleyin. Üzerine fındık kırığı serpin ve servis yapın.