Flag

Limonata

Yaklaşık 8 kişilik
Orta
150 dk.
Geleneksel olarak hazırlanan limonata tarifi..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
6 adetlimon
1,5 su bardağıtoz şeker
5 - 6 daltaze nane
6 su bardağısu
Süslemek için
8 küpbuz
8 adettaze nane yaprağı

Ürünü incele

1

Limonatanın hazırlanışı

Limonları yıkayın ve rendenin ince tarafı ile kabukların sadece dış sarı yüzeyini alacak şekilde rendeleyin. Limonların suyunu sıkın. Rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve toz şekeri geniş bir kaseye alın. Eliniz ile 10 dakika ovarak şeker ve limonun iyice karışmasını sağlayın. Nanelerin yapraklarını dallarından koparıp karışıma ilave edin. Üzerine 1 su bardağı su da ekleyip karıştırın. Buzdolabında 20 dakika bekletin.


Beklettiğiniz karışımın üzerine kalan 5 su bardağı suyu ekleyin. El çırpıcısı ile şeker eriyinceye kadar karıştırın. Karışımı süzgeçe döküp kaşık ile posasını ezerek süzün. Hazırladığınız limonatayı daha ince dokulu bir süzgeç ile tekrar süzün. Bir sürahiye doldurup buzdolabında soğuyuncaya kadar 1-2 saat bekletin.

2

Süsleme ve servis

Soğuyan limonatayı bardaklara doldurun. İçlerine birer küp buz atıp nane yaprağı ile süsleyin ve servis yapın.